fredag 18 maj 2012

Den arbetslösa sommaren 2012

Trots idoga försök att finna en sysselsättning för alla de dagar som den kommande sommaren utgör, så har jag ännu inte hittat något sommarjobb. Det såklart lite stressande. Det är ju både väldigt trist och svårt att leva på en (extremt) liten budget. Eller? Är det verkligen det? I takt med att sommaren närmar sig så funderar jag mer och mer på alternativa sätt att spendera min sommar. Vad kan jag göra för att få in pengar? Och hur ska jag göra för att roa mig på ett sätt som inte ruinerar mig? Jag kan inte låta bli att se det som en utmaning.

Nu ska det tilläggas att jag har en otroligt generös sambo med ett heltidsjobb som inte planerar att slänga ut mig på grund av uteblivet sommarjobb, vilket såklart är en väldigt viktig variabel i den här kalkylen. Mina grundbehov är tillgodosedda.

Men det sagt, och med nästan förlorat hopp om att finna ett sommarjobb, så tänker jag att den här sommaren kanske kan ge mig tid att göra det som jag inte kunnat göra de senaste tre åren (känns det som); stanna upp och tänka efter.

Till vardags har jag det relativt gott ställt ekonomiskt, jag har ganska låga (delade) kostnader för mat och boende, och inga särskilt stora kostnader för varesig kurslitteratur eller andra fasta utgifter. Detta gör att jag shoppar en hel del. Många gånger köper jag saker som inte ens är så fina, mest för att jag vill ha något nytt. Trist att erkänna, men så är det. Men den här sommaren så kommer den sortens konsumtion obönhörligen att behöva upphöra. Stressande, men också lite befriande.

Jag läser dumpstringsbloggar på nätet, till exempel den här fantastiska bloggen om en tjej som mer eller mindre lever av det som andra människor kastar bort, både mat och andra prylar som hon gör de mest fantastiska kreationer av. Jag läser allt jag kommer över om stadsodling, jag följer alla bloggar om återbruk som jag kan hitta, och jag börjar mer och mer känna att jag skulle vilja testa något annat, en mer minimalistisk tillvaro. Jag har vid ett flertal tillfällen försökt mig på köpstopp, men har aldrig lyckats hålla det särskilt länge. Men nu befinner jag mig en situation där jag inte har något val. Så istället för att lägga mig ner och dö av ångest, så tänker jag ta reda på hur man kan maximera sin tillvaro på en minimal budget.

Mer om detta en annan dag!

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. http://365mutsen.blogspot.se/

  Kolla in :)
  Sen kan jag tipsa dig om att köpa torkade bönor och blötlägga och göra muffiga grytor på :)

  SvaraRadera
 3. Låter skönt tycker jag. Jag sparar gärna in på shopping. Är oftast mätt på det. Det jag helst inte vill tvingas spara på är god mat. Men å andra sidan så är det ju ingen motsättning att laga billigt men gott. Det är ju fullt möjligt.

  SvaraRadera
 4. TACK ANNA FÖR ATT DU LÄNKADE MIG! kul att du följer min blogg :)

  SvaraRadera