torsdag 17 mars 2011

Uppdateringar

Hög tid att blogga lite idag känner jag. Nu är tempot högt på slöjdis, och fritiden är även den ganska uppbokad, så då blir bloggen lite lidande ibland. Så får det vara ibland.
På senaste har jag hunnit med en hel massa saker. Gjort massa loppisfynd t ex! Stickor, virknålar, en underbar bok om lappteknik, svart trikåtyg, ett vitt tyg med svarta prickar, ett batikmönstrat rosa tyg, ullgarn som jag ska växtfärga etc. Åh. Älskar loppis!

Jag har också lärt mig att sticka! En liten sten har lyfts från mina axlar. Senast jag stickade var jag typ 11, och minns att jag verkligen inte fattade grejen. Därför var jag rädd att jag denna gången a) inte heller skulle fatta b) tycka det var tråkigt. Men det var faktiskt varken särskilt svårt eller särskilt tråkigt! Vilket känns jätteskönt, för jag har ju ägnat 4 poäng åt stickning och virkning i min individuella studieplan.

Jag har dessutom kommit en bit med svepet. Jag och andra Anna gjorde fyra mycket lyckade svep! Nu ska jag bara göra botten och sen pynta dem.

Jag har också, äntligen, kommit igång med skåpet. Och då insett att min al kanske inte räcker. Förhoppningsvis ska det ordna sig om jag gör bakstycket i ett annat träslag och gör dörrarna i lind. Lind tänkte jag använda för att karva ut någon slags relief som dekoration. Det hade varit så häftigt att kunna.

Jag har även bestämt mig att revidera min studieplan och ta bort grinden. Istället tänkte jag göra lite mer svep, ev. krympaskar och något annat enkelt litet föremål. Kanske en hylla eller något sådant. Ytterligare en liten sten har lyfts av mina axlar. Grinden kändes helt enkelt inte rolig. Och så ska det ju inte vara! Nu känns det mycket bättre.
Det får vara allt för den här gången. Trist med inlägg utan bilder! Ska fixa det till nästa gång.

fredag 4 mars 2011

Prickig katt-mingel + inspiration

 Här är jag på vinden på Prickig katt. Hej hej.

Ok, inte skol-relaterat, men går helt klart under rubriken kreativitet, eller kanske inspiration egentligen. Och det om något är ju vad slöjd handlar om! Jag och den här donnan var på mingel på Prickig Katt. En butik som är så mycket mer än bara en butik, det är en helhetsupplevelse, skapad av den underbart excentriska ägarinnan Malin. Bara hon en liten upplevelse i sig. Jag blev tok-inspirerad av den knäppfina vinden, med massa fina smycken, lustiga möbler, krokiga pelargoner, böcker hängandes från taket och finfina tapetmönster. Kan verkligen rekommendera en inspirationstur dit.

Underbart knasig stol. Älskar kombinationen av pastell och de råa vildvuxna grenarna.

8:e mars-väskan!

Jag kände att jag behövde en snygg väska att fira kvinnodagen med. Så då sydde jag den här! Jag har en tendens att stressa mig igenom saker för jag är så ivrig. Men jag försökte verkligen vara mer tålmodig den här gången. Det gick både bra och dåligt.
 Väskan framifrån. Jag hade lite problem med applikationen då jag valt ikeas snygga med sköra gröna tråd. Den gick av hela tiden! Jag höll på att bli galen.
 Jag fodrade den med det superfina rutiga tyget från Ikea och sydde en tvådelad ficka, för busskort och mobil tänkte jag.
Jag var duktig och sydde fina fickhörn, men slarvade lite med kanten. Jag ville att yttertyget skulle råda, så att fodret inte skulle sticka upp och synas från utsidan, men det hamnade lite för långt ner.. Jag började med att sy en pressarfotsbred stickning, men eftersom jag tycker sådana är ganska osnygga så var jag tvungen att göra en millimeterstickning också, och då ser man ju att jag ibland fått med fodret och ibland inte. Inte jättesnyggt. Funderade till en början på svart foder för att slippa detta dilemma, men då hittar man ju inte sina saker i mörkret. Och det går ju inte. 
Jag vet inte vart ribban ligger, men jag tänker nog lämna in den här iallafall. Även om min inre prestationsprinsessa mår lite dåligt över kanten.

torsdag 3 mars 2011

Härligheterna

Finfina inköp från Ikea och tyglagret. Dragkedjor för 3 kr st! Alltid bra att ha hemma tänkte jag.